Verslagen van activiteiten

KBO-PCOB  afd. Goes is weer volop actief
KBO-PCOB afdeling Goes, aangesloten bij de landelijk grootste seniorenorganisatie UNIE-KBO/PCOB, is weer volop actief. Inmiddels zijn de eerste bijeenkomsten al geweest en staan de nodige toekomstige bijeenkomsten in de startblokken. Na de Bingo/Verloting in maart, een lezing over de Bevrijding, verzorgd door Jan en Jopie Minnaard, in april staat nu op de rol een mooie zeiltocht op de Oosterschelde met de zeilklipper “Avontuur” in mei en in juni een middagtocht naar de bakkersmolen in Essen(B) en een Fietstocht door de Zak van Zuid-Beveland. Ieder jaar wordt er voor een goed Doel gekozen waarvoor tijdens de bijeenkomsten wordt gecollecteerd. Dit jaar is het Goede Doel de Stichting Ambulance Wens. De Stichting Ambulance Wens. De naam komt voort uit het idee om de laatste wens van terminale patiënten te vervullen met vrijwilligers en een eigen ambulance. Stichting Ambulance Wens is opgezet (26-2-2007) als aanvulling op de verzorging van immobiele terminale patiënten. Er zijn nog te veel patiënten die overlijden zonder dat ze echt alles hebben kunnen afsluiten. Eén van die oorzaken is het onvermogen bepaalde wensen te realiseren doordat de patiënt niet langer mobiel is en andere bestaande voorzieningen hiertoe tekortschieten. De stichting is dus opgezet om mensen te helpen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer. KBO-PCOB afd. Goes is ervan overtuigd dat dit doel velen zal aanspreken. Een prachtig initiatief van de Stichting welk zeker steun en bijval verdient.
Voor het samenstellen van het programma voor het tweede halfjaar 2022 is de activiteitencommissie nog volop bezig. Er zal vooral veel aandacht worden gegeven aan jonge senioren want de KBO-PCOB is er voor senioren van vandaag en morgen.
Onze website is ook weer helemaal bijgewerkt en verder vernieuwd. Op deze wijze houden wij de leden en overige belangstellenden volledig op de hoogte.
Voor verdere informatie zie onze website www.kbo-pcob-goes.nl

Het Stamppottenbuffet smaakte weer goed.

Na  een onderbreking van twee jaar door Corona konden wij woensdag 9 maart met 45 leden weer genieten van ons traditionele stamppottenbuffet. De nieuwe beheerster van het Heer Hendrikhuis, Diana van der Weele, had samen met Erna Braam een voortreffelijk buffet samengesteld bestaande uit o.a. boerenkool met hutspot, andijviestamppot, zuurkoolstamppot en stamppot van bietjes.
Met de rookworst en de traditionele gehaktbal was het geheel compleet. Hierna was er nog een heerlijk toetje.
Als afsluiting kregen we nog een kopje koffie of thee. De avond werd opgeluisterd door Fred Bradvogel op keyboard. Hij zorgde voor passende achtergrondmuziek. Tijdens het buffet werd Erna nog in de bloemetjes gezet, omdat er door Corona geen eerder afscheid mogelijk was. Het was weer een gezellige KBO-PCOB -avond. Met dank aan Diana, Erna en Fred.
De activiteitencommissie

Met de KBO-PCOB afd. Goes op de Smokkeltoer.

Woensdag 16 februari 2022 zijn we voor het eerst na de covid problemen weer  bijeengeweest. Wilfried Staelens nam ons deze middag mee op de smokkeltoer. Hij vertelde op een komische manier over het leven van de smokkelaar in de grensstreek Nederland – België. Het smokkelen is ontstaan na de eerste wereldoorlog. De economische toestand was zo slecht, dat er op allerlei manieren werd geprobeerd om wat bij te verdienen. Zo ontstond het smokkelen. Op allerlei manieren werd er gesmokkeld. Er waren dragers die telkens met een vrachtje boter de grens over gingen. Ook per fiets was een mogelijkheid. De smokkelaars konden dan meer meenemen. De “grote” smokkel werd uitgevoerd met grote Amerikaanse auto’s die speciaal werden ingericht voor de smokkel. De smokkelaars maakten o.a. gebruik van kraaienpoten om zo de Douane in een achtervolging kwijt te raken. In deze tijd was er een flinke strijd tussen de Douane en de smokkelaars. Wilfried had ook het lied van de Smokkelaar en een interview met de Smokkelprins in zijn programma. Al met al een gezellige middag. Het was een goede en een fijne start van een nieuwe periode met volop geplande activiteiten van KBO-PCOB afd. Goes.
De activiteitencommissie.