Nieuws en actuele zaken

 

Cursus ‘In balans’

De kans op vallen neemt toe wanneer u wat ouder wordt. Gelukkig kunt u zelf veel doen om de kans op vallen een stuk kleiner te maken. Met de cursus ‘In Balans’ maakt u een goed begin. SMWO organiseert de training ‘In Balans’ in wijkcentrum de Spinne in Goes-Noord. Door een betere balans wordt de kans op vallen kleiner.

Tijdens de bijeenkomsten besteden we aandacht aan opbouw van kracht en versterken van spieren door oefeningen. We gaan in op het vergroten van uw veiligheid in en om uw woning. De cursus bestaat uit een informatiebijeenkomst en drie lessen. De informatiebijeenkomst is gratis, de drie lessen kosten € 12,00 in totaal.

De gratis informatiebijeenkomst is op donderdag 13 januari . De drie lessen zijn op donderdag 20 januari, 27 januari en 3 februari om 15.00 uur.
Aarzel niet om mee te doen. Het is gezellig én we maken de oefeningen passend voor u.
Vanwege de coronamaatregelen is er extra aandacht voor hygiëne en werken we in een kleine groep. U krijgt één week van tevoren bericht of de cursus doorgaat!
Voor aanmelding of meer informatie kunt u terecht bij SMWO, Judith Menheere: j.menheere@smwo.nl, bij 06-52824303

Bovenstaand treft u aan een uitnodiging van de SMWO tot deelneming aan de cursus “ Cursus In Balans”. De bijdrage voor deze cursus is € 12,00. Het bestuur vindt echter de cursus zo belangrijk dat er is besloten om aan leden van de KBO-PCOB afd. Goes het cursusgeld te vergoeden m.a.w. voor u is de cursus (op vertoon van uw ledenpas) gratis.


KBO-PCOB  afdeling Goes stelt activiteiten uit

In verband met het Coronavirus schort KBO-PCOB afdeling Goes, aangesloten bij de landelijk grootste seniorenorganisatie UNIE-KBO/PCOB, alle activiteiten voor de rest van het jaar 2021 op naar een later tijdstip. De geplande algemene ledenvergadering met aansluitend de Bingo, de geplande kerstbijeenkomst met koffietafel kunnen helaas niet doorgaan. Binnen de nu afgekondigde maatregelen zouden we zowel de ledenvergadering als de kerstbijeenkomst mogen organiseren. Immers de 1,5 m regel geldt voorshands niet in gelegenheden waar op het coronatoegangsbewijs is gecontroleerd. Anderzijds wordt dringend afgeraden met grotere groepen bij elkaar te komen.

Ook de Unie KBO-PCOB geeft aan dat je zaken mag blijven organiseren, maar ook zij kiezen voor voorzichtigheid.

We moeten ALLE maatregelen nemen om besmetting te voorkomen. Veel van onze leden hebben al meer dan 6 maanden geleden hun tweede vaccinatie gehad; zijn op leeftijd en dus meer vatbaar om besmet te raken!

Het bestuur staat uiteraard volledig achter het beleid van de regering en de deskundigen. Alle leden van KBO-PCOB zijn zich ervan bewust dat het opvolgen van de maatregelen een must is. Omzien naar elkaar is nu eens te meer een heel belangrijk gegeven. Leden KBO-PCOB houden contact met andere leden om daar te helpen waar nodig is en bieden een luisterend oor aan elkaar. Eenzaamheid, in dit jaar juist een aandachtspunt, is nu actueler dan ooit aan de orde. We zullen met elkaar deze moeilijke en spannende tijd moeten doorstaan. Het niet meer op onbeperkt bezoek kunnen gaan bij dierbaren o.a. in verpleeg-en ziekenhuizen is een ontzettend moeilijk en verdrietig gegeven. KBO-PCOB leden denken aan allen die dit overkomt. Bestuur en leden KBO-PCOB afd. Goes wenst een ieder heel veel sterkte.


Twee QR-codes op één mobieltje

Naast de persoonlijke corona-app kunt u ook de papieren QR-code downloaden op uw smartphone. Dit is niet als vervanging, maar als aanvulling, zodat u bijvoorbeeld voor uw partner ook de code beschikbaar heeft als deze geen smartphone (bij zich) heeft. Voor zowel het Nederlandse coronatoegangsbewijs als het internationale vaccinatiebewijs.

Van een KBO-lid ontvingen wij hiervoor een handleiding hoe je twee QR-codes op één mobiel kunt maken voor een coronatoegangsbewijs. Handig voor bijvoorbeeld een echtpaar met maar één mobiele telefoon of voor iemand die met zijn vader/moeder -die geen smartphone heeft- eropuit wil en de code nodig heeft in de horeca.

Klik hier voor de beschrijving.


RABO ClubSupport 2021

Door het meedoen aan de Rabo-ClubSupport Actie hebben wij van de Rabobank Oosterschelde een cheque ter waarde van maar liefst € 376,89 (2020 = € 427.89) mogen ontvangen. De cheque is aan ons (KBO-Goes en PCOB-Goes) uitgereikt in het kader van de Rabo-ClubSupport Actie 2021. Tijdens deze actie heeft u uw stem uitgebracht op KBO-Goes en PCOB-Goes.

Fantastisch resultaat waarvoor wij u heel hartelijk bedanken. Uiteraard ook dank aan de Rabobank Oosterschelde voor het mogen meedoen aan de Rabo-ClubSupport Actie 2021. Allemaal bedankt!!


Valse e-mails namens het 'CJIB' in omloop:

Openstaande schuld van € 750,00 met kenmerk BNL-924375'

21-08-2021
Er zijn spookfacturen namens het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) in omloop. Je zou een openstaande schuld van 750 euro hebben onder kenmerk BNL-924375. Betaal je niet voor 19 augustus? Dan komt de gerechtsdeurwaarder even langs. Klanten van twaalf banken zijn doelwit van deze oplichters, maar hoe kun je deze valse mail herkennen?

Lees verder in dit document >>

Resultaten Enquête “Thuistoediening” 2021 door ADRZ

14-07-2021
Hierbij de resultaten van deze enquête onder 200 leden van panelleden, waarvan 112 gereageerd hebben.
Thuistoediening
We vroegen de panelleden in hoeverre zij bekend zijn met en interesse hebben in thuistoedieningen van injecties, infusen of toedieningen in een gezondheidscentrum in de buurt van hun woongebied. Het onderzoek leverde veel waardevolle informatie op over de ervaringen en wensen van de patiënten binnen Zeeland. De projectleiders gebruiken deze input voor verbeteringen en de volgende stappen binnen het verder implementeren van thuistoediening.
Scope & achtergrond deelnemers
De enquête over Thuistoediening is uitgezet bij 200 panelleden en er hebben 112 (N=112) panelleden gereageerd. Meer dan de helft van de patiënten (74%) reist met eigen vervoer, waarvan 8% met een mantelzorger naar Adrz komt. Daarnaast komt 16% op de fiets en 3% te voet. Openbaar vervoer en taxivervoer staan beide op 3%. De taxi wordt alleen vergoed voor specifieke behandelingen met een ernstig onderliggend lijden, dit kan een reden zijn waarom dit percentage relatief laag ligt. 30% van de deelnemers geven aan geen beroep te kunnen doen op mantelzorgers. 30 % van de panel leden is nog werkzaam.
Klik hier als u de complete enquête-resultaten wilt inzien!


Eind in zicht voor acceptgiro

Een heel belangrijk bericht voor met name onze PCOB leden die geen machtiging voor automatische incasso contributie hebben afgegeven.
31-05-2021
Nederlanders maken steeds minder geld over per acceptgiro. In 2020 verwerkte Currence, het bedrijf dat ook achter betaalmethode iDeal zit, nog maar 6,4 miljoen papieren acceptgiro’s. Dat is ruim een kwart minder dan een jaar eerder. Het definitieve einde van de papieren acceptgiro komt daardoor mogelijk sneller dan aanvankelijk gedacht, schrijft Currence in zijn jaarverslag.
Het aantal organisaties dat vorig jaar nog acceptgiro’s verstuurde, daalde nog harder. Dat halveerde bijna, tot 9.000 bedrijven en instellingen, tegenover 16.000 een jaar eerder. Volgens Currence zijn de alternatieven goedkoper en gebruiksvriendelijker.

C-support: nazorg voor COVID-19-patiënten

20-03-2021
Sinds 2020 kunnen COVID-19-patiënten terecht bij C-support. Deze stichting adviseert en ondersteunt mensen die te maken hebben met de gevolgen van ziekte na besmetting met het coronavirus. Directeur-bestuurder Annemieke de Groot: ‘Veel patiënten blijken meer nodig te hebben dan alleen medische nazorg.’
‘We zien dat veel COVID-19-patiënten maanden nadat ze ziek werden, met allerlei vragen zitten. Dit kan op het gebied van hun gezondheid zijn, maar ook op psychosociaal vlak of op het gebied van werk en inkomen.’ Aan het woord is Annemieke de Groot, directeur-bestuurder van C-support. Deze stichting wordt gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en is ontstaan uit Q-support dat sinds 2013 bestaat. Q-support biedt tijdelijke ondersteuning aan mensen die te maken hebben met de gevolgen van Q-koorts, een andere infectieziekte. ‘Zowel Q-support als C-support biedt nazorg aan patiënten die te maken hebben met de gevolgen van een nieuwe infectieziekte’, legt De Groot uit. ‘Beide stichtingen kunnen patiënten helpen in een traject dat zijn werking heeft bewezen bij Q-support.’
Lees verder >>