Wonen

Hoe willen senioren wonen, nu en in de toekomst? Veel senioren wonen in een woning die niet geschikt is voor de oude dag. Om op een goede manier thuis oud te worden zijn soms aanpassingen aan de woning nodig of de stap naar een nieuwe woning. Wanneer begint u daar over na te denken?  En vooral ook hoe zorgen we dat er voldoende woningen zijn.

Voldoende geschikte woningen

De woningmarkt is krap en dat betekent dat er ook weinig seniorenwoningen zijn. Hoe komt u weer op de woonmarkt.  Hoe bereidt u zich voor? En hoe richt u uw wooncarrière in? KBO-PCOB zet zich in voor genoeg geschikte woningen maar wil ook meedenken hoe u zich kunt voorbereiden. Dat doen we lokaal, provinciaal en landelijk. Door mee te denken hoe praktische belemmeringen kunnen worden aangepakt. Door het verschil te maken.

Verschillende woonvormen

Vele mensen hebben vele woonwensen. Dat is niet anders voor senioren. Zelfstandig wonen in een aangepaste woning, een gelijkvloers appartement of een wooneenheid met zorg. Maar ook samenwonen met gelijkgestemden met zorg dichtbij, bijvoorbeeld in een hofje. Of een kangoeroewoningen of mantelzorgwoning. Wij willen dat senioren meepraten en meebeslissen.

Veilig en duurzaam wonen

Eigen haard is goud waard. Maar dan wel veilig. Onze veiligheidsadviseurs kijken graag mee. We verkennen met u waar mogelijke verbeterpunten zijn. Ook techniek kan een rol spelen in het langer thuis wonen. Er is veel zogeheten domotica beschikbaar om u te ondersteunen. En met de oplopende energieprijzen is duurzaam wonen ook van belang. Wat kunt u doen om het verschil te maken?  We denken graag met u mee!